Hyundai Dac, İşlem İnovasyonu ve IoT Kavramı


“İşlemlerde yenilik sağlayan, blockchaine dayanan yepyeni bir sözleşme ve ödeme platformu olarak tanımlanan bu proje aslında onun hakkında yalnızca küçük bir fragman sayılır.
Hdac öncelikle, kendi bünyesinde oluşturulan Hdac Tokenler aracılığıyla çeşitli ödemeler yapmayı sağlayan bir platformdur. Platform temel olarak hibrit bir blockchain ağı kullanıyor ve bu sayede IoT ekosistemini kullanarak en güvenli şekilde ödemeler yapmayı ve karşılıklı sözleşmeler oluşturmayı sağlıyor. Belirtmekte yarar var ki bu hibrit blockchain ağı, Hdac sistemini oluştururken özel olarak yaratılmıştır. Çünkü sistem hiçbir güvenlik ve gizlilik açığı oluşmaması üzerine kurulu. Hdac sistemini Internert of Things (IoT) ekosistemi içerisinde kullanmak elbette bu sistemin dijital cihazlar aracılığıyla kullanılmasından ileri geliyor. Bilindiği gibi artık kripto paralar ekonomik hayata ve piyasalara yön veren en önemli unsurlardan biri. Kripto paraları bir ödeme yöntemi olarak kullanmak ise dijital cihazlar aracılığıyla mümkün oluyor. IoT denilen kavram, internete erişim sağlama özelliği olan ve aklımıza getirebileceğimiz her türlü elektronik cihaz arasındaki bağlantıyı ortaya koyar. Bu bağlantı cihazlar arası bir bağlantı şeklinde açığa çıkabilir. Hdac platformu içerisinde, zaten hayatımızın en mühim parçalarından olan dijital cihazlarımız vasıtasıyla çeşitli ödemeler, sözleşmeler ve karşılıklı anlaşmalar yapabileceğiz.

Bu anlaşmaları ve ödemeleri yaparken en önemli husus, güvenlik ve gizlilik. Hdac platformu, IoT ekosistemi içerisinde kullanılan bir sistem üzerine kurulu olduğundan herhangi bir güvenlik zaafiyeti vermemek adına son derece özgün bir kombinasyon ile kurulmuştur. Platform başlı başına hem işlemlerde akla gelebilecek her türlü yeniliği sağlamak hem de bunu şimdiye kadarki en hızlı, en verimli ve elbette en güvenli şekilde yapmak üzere yaratılmıştır. Hibrit bir blockchain ağı oluşturulmasının sebebi budur.
Yani Hdac gibi bir ödeme ve sözleşme platformu oluşturulurken, bu platformu yaratan ekip güvenlik ve gizlilik gibi temel prensipleri sağlamadan hız ya da verimlilik gibi durumların aslında pek de işe yaramayacağının bilincindeydiler. Bu nedenle platformun her detayı , güvenlik ağları, verimlilik sağlayan detaylar incelikle oluşturuldu.

Çevre Dostu Madencilik ve Ekosistem Anlayışı!

Hdac platformu aracılığıyla karşılıklı sözleşmeler ve çeşitli ödemeler yaparken, elektronik cihazlarımızla uyumlun bir biçimde Hdac Tokenlerden yararlanacağız. Tokenlerden bahsetmişken, projenin son derece çevre dostu olduğunu belirtmek zorundayım. Bence bu yönüyle harika bir işe imza atıyorlar.
Platformda dikkati çeken en güzel şeylerden biri şüphesiz çevre dostu, adil bir madencilik anlayışı ile öne çıkmaları. Enerji tasarrufu sağlamaya önem veren, eşitlikçi yaklaşım adeta bu projenin felsefesinde yer alıyor. Sonuç olarak bu işle ilgilenen herkesin bildiği gibi block yaratabilmek için kazı yapmak gerekiyor; en basitinden genel bir blockchain metodu çok fazla enerji kullanımına neden oluyor. Madencilik sebebiyle harcanan enerji miktarı günümüzde hiçkimsenin inkar edemeyeceği boyutlara ulaşmış durumda. Hdac platformu, her yönüyle düşünülerek yapılandırdığı bu sistem ile enerji ve güç verimsizliğini ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Örnek vermek gerekirse, bir nevi blok pencere diye adlandırılan farklı bir konsept uygulayarak ortak birtakım sınırlamaları aşıyorlar.

Amaçlanan bu çevre dostu yaklaşımın başarıya ulaşabilmesi için her şeyden önce azaltılmış bir enerji kullanımı ve elbette azaltılmış bir hırs gerektiğinin bilincinde bir proje bu! Dolayısıyla onlar bu yönüyle kripto paraları içeren diğer projelerden çok daha farklı bir felsefe ile hareket ediyorlar. Tüm bunlardan neden mi bahsediyorum? Değişen ve gelişen teknoloji ortamı sayesinde hammadde ve enerji kaynaklarının kullanımı giderek artıyor ve esasen dünyamız bu sebeple tehdit altında. Fakat projeler Hdac gibi çevre dostu, enerji tasarufu yapmaya yönelen ve yalnızca insani hırsların etkisi altında kalmadan gerçek bir samimiyetle ortaya konulduğunda dünyamız bizler için sonsuz enerji kaynağı sağlayacaktır. Bir projeye yatırım yaparken ya da onun bir parçası olurken bu şekilde çağdaş ve düşünceli bir yaklaşım edinen işlerden çok daha fazla etkileniyorum haliyle. Çünkü gerçek yaşamdan kopmadan, titizlikle ortaya konulan bir proje bu.


Projeyi destekleyen en kilit isimler arasında HYUNDAInin yer aldığını göz önüne aldığımız zaman böylesine çevre dostu ve enerji tasarrufuna yönelik bir projenin karşımıza çıkması beni hiç de şaşırtmıyor. Zira proje partnerleri arasında şüphesiz en çok göze çarpan HYUNDAI gibi dev bir markanın varlığı. Hyundai birden fazla departmanıyla projenin çeşitli aşamalarını destekliyor. Ortaya böylesine güçlü bir proje çıkması hiç de tesadüf değil. Diğer önemli partnerler arasında Dexko ve AmaZix yer alıyor.

Güvenlik ve Gizlilik Hassasiyeti

Projenin çevre dostu yanını yeterince açıkladığıma göre biraz da güvenlik ve gizlilikten bahsedeceğim. Dijital para dünyası ve elektronik cihazlar yapısı gereği çeşitli siber saldırılara müsaittir. Fakat Hdac platformu bizleri güvende tutmak üzerine yapılandırılmıştır. Platform, çeşitli siber saldırılar, hack ya da korsanlık gibi akla gelebilecek bu tür saldırılara karşı kuantum sayı üretimi olarak nitelendirebileceğimiz erişilmesi mümkün olmayan rastgele bir doğrulama tekniği kullanır. Tüm bunları sağlarken Hdac sistemi sadece hibrit blockchain ya da IoT ekosistemini kullanmaz; aynı zamanda Finteche ait bir teknoloji kullanarak güvenlik ve mahremiyet yaratır. Yani Hdac, birçok olasılık göz önüne alınarak her türlü olumsuzluğu ortadan kaldırmaya, hatta ona en ufak bir şans vermemeye odaklı olarak ortaya çıkarılmış son derece özgün bir platformdur.
Platform sayesinde kullanıcılar sanki birer kişisel bankaymış gibi birçok işlemi sorunsuzca yapabilecekler ve bunu yaparken tam bir şeffaflık ve hakimiyet sahibi olacaklar. Özel ve genelden oluşan hibrit blockchain diyebileceğimiz sistem sayesinde bugüne kadar emsallerinde görülmemiş bir hız ile işlem yapılabilecek. Bu da projenin öne çıkardığı işlemlerde yenilik kavramıyla örtüşüyor.
Proje sayıca kalabalık, son derece donanımlı Koreli bir ekip tarafından ortaya çıkarılmış. Yaklaşık 10 adet geliştirme mühendisi yer alan bu projenin şimdiye kadarki en iyi platformlardan birini yaratmış olması bir tesadüf değil.
Token satışıyla ilgileniyorsanız, Tarih 27 Kasım ila 22 Aralık olarak öngörülüyor.
0.1 BTC= 1,800Dac
HYUNDAI tarafından desteklenen bu yenilik vaat eden ödeme ve sözleşme platformunda siz de yerinizi almak için token satışına katılabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blokzincir ve IoT Kompleksinin Muhteşem Eseri Hyundai Dac!